Ribon Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar Nelerdir

haber

Ribon Çeşitleri:

 

Wax:

Bu tip ribonlarda yüksek oranda wax (balmumu) kullanılır. Karışımında karbon, reçine,bazı kimyasallar ve balmumu bulunur. Çabuk erimesi için %98 balmumu ve %2 reçine kullanılır Kullanılan wax miktarı ribonun erime derecesini ve dolayısıyla baskı yapılabilmesi için gerekli enerji miktarını belirler.Bu nedenle wax ribonlarla baskı yapmak wax /resin veya resin ribonlarla baskı yapmaktan daha az enerjiye ihtiyaç duyar. Ancak, bunun doğal bir sonucu olarak wax ribonlarla alınan baskı kalitesi daha düşüktür. Bu nedenle güneş ışığına ve ısıya maruz kalmayacak, uzun süreli olarak kullanılmayacak ve sıklıkla tarama gerektirmeyecek materyallere yapılacak baskılar için kullanılırlar.

 

Wax/Resin:

Bu tip ribonlarda wax ribona kıyasla resin (reçine) oranı artırılmıştır. Karışımında karbon,bazı kimyasallar,balmumu ve reçine kullanılır. Erimesini geciktirmek için %30 wax (balmumu) ve %70 resin(reçine) kullanılır. Reçinenin yüksek oranda kullanılması ribonun erime derecesini artırır ve dolayısıyla baskı yapılabilmesi için daha fazla enerji gerekir. Dolayısıyla baskı kalitesi wax ribonlara göre daha yüksektir. Sentetik malzemeler üzerinde kimyasal ve dış şartlara karşı dayanıklı baskı alabilmek mümkündür. Alkol testinde çıkar.

 

Resin:

Aşınmaya, kimyasallara ve yüksek ısıya maruz kalacak, genellikle endüstriyel amaçlı uygulamalar için uygundur. Tekstil baskılarında en ağır yıkamalara uygun tip resin ribondur. Alkol testinde çıkmaz. Resin ribonla ; polyester, polimid ,polipropilen ve polietilen etiketlere baskı yapmak mümkündür. Reçine oranı diğer türlere kıyasla en yüksek seviyededir. Karışımında karbon, bazı kimyasallar, reçine ve balmumu kullanılır. Resin ( reçine ) oranı %98 ve wax (balmumu ) oranı %2 ‘dir.

Bize Ulaşın : +90 212 652 25 50